fbpx

המקום להתאהב בטבע ולחקור איך לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלנו,

לטרוף את העולם ולהשאיר אותו שלם

למה אתם חייבים להפסיק לקנות קרם הגנה “רגיל”?

במאמר הקודם פערנו פיות כשגילינו עובדות מפתיעות על שוניות האלמוגים. האם ידעתם שבכל פעם שאתם מתמרחים בקרם הגנה “רגיל”, שנקנה בחנויות הפארם, ונכנסים לים אתם בעצם פוגעים גם בבריאות שלכם וגם בבריאות של שוניות האלמוגים ובעלי חיים ימיים?

במחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת תל אביב נמצאו ריכוזים גבוהים מאוד של חומרים רעילים שמקורם בקרמי ההגנה שלנו באזור חופי רחצה. מדובר בחומרים שחלקם מצטברים בגוף שלנו ומסרטנים. בנוסף הם פוגעים בשוניות אלמוגים ומונעים את שיקומן של שוניות פגועות.

לצערי, למרות שהדבר ידוע כבר מספר שנים וקרמי הגנה כימיים נאסרו לשימוש כבר במספר מדינות בעולם, בישראל המודעות לכך עדיין נמוכה והשימוש בקרמים הכימיים נפוץ מאוד.

ילדים בחוף הים

לכן יצאתי לבדוק את התחליפים הטבעיים/אקולוגיים לקרמי ההגנה הכימיים וגם לבדוק האם קרמי הגנה שמצהירים על עצמם כטבעיים הם באמת כאלו.

אבל שניה לפני שניגש לבחון את הקרמים –

היכרות עם קרם ההגנה שלנו על רגל אחת

הסבר מפורט ומדעי תוכלו לקרוא בסדרת הכתבות (5 סה”כ) שעוסקות בקרמי הגנה בבלוג THE DEKEL. לכן אסכם פה ממש בקצרה כמה נקודות חשובות להבנה.

מה שמאפשר לקרם ההגנה להגן עלינו מפני השמש הם מסנני הקרינה.

מסנני הקרינה מתחלקים לשני סוגים שפועלים באופן דומה (בניגוד למה שחשבו עד היום): מסנני קרינה כימיים ומסנני קרינה מינרליים. שני הסוגים סופגים את קרינת השמש וממירים אותה לאנרגיה לא מזיקה (חום).

מסנני הקרינה הכימיים מורכבים מחומרים לא מסיסים במים, שנספגים היטב בעור ואלו שלא – מקבלים עזרה מכימיקל בשם אוקסיבנזון. תפקידו של האוקסיבנזון לוודא את ספיגת מסנן הקרינה אל העור. החומרים האלו רעילים לאדם ולסביבה, חלקם מסרטנים.

במקרה של אוקסיבנזון, מלבד היותו מסרטן ובעל השפעה מצטברת, אלמוגים ויצורים ימיים נוספים רגישים אליו מאוד. הריכוזים הגבוהים שלו שנמצאו בקרבת חופים פוגעים בשוניות אלמוגים ומונעים את שיקומן של שוניות פגועות.

החומרים מסנני הקרינה המינרליים נקראים טיטניום ואבץ (Zinc Oxide, Titanium Dioxide) והם מגיעים כאבקה לבנה. הבעיה בהם היא שהם משאירים שכבה לבנה וכבדה על העור שנספגת לאט ונשטפת במים, ולכן יעילותם קטנה בטווח הארוך.

כדי לפתור את הבעיה הזו, חברות רבות משתמשות בטכנולוגיה שמקטינה את החלקיקים לגודל ננומטרי שמאפשר להם להיספג במהירות אל העור. הבעיה היא שהחומרים האלו, כשהם נספגים, בריכוזים גבוהים חשודים כמסרטנים. בשוניות אלמוגים הם לא פוגעים, רק בנו.

לכל החגיגה הזו מצטרפים כמובן חומרי שימור כימיים חלקם ממש מפחידים, כמו פורמלדהיד ומשמרים מקבוצת הפרבנים וחלקם יותר נפוצים גם בקוסמטיקה “טבעית”, כמו Cetearyl Alcohol, שמשמש כחומר מייצב ואינו מזיק לבריאות שלנו, אבל חשוד כרעיל לסביבה.

קרמי הגנה טבעיים?

כמו שגילינו במאמר על קוסמטיקה טבעית, זה שכתוב על האריזה שהקרם טבעי, לא אומר שהוא באמת טבעי –

אז מה חשוב לבדוק לפני שקונים קרם הגנה?

  • קודם כל והכי חשוב, הימנעו מקרמים שמכילים אוקסיבנזון, פורמלדהיד ופרבנים.
  • וודאו שכתוב במפורש, על האריזה או ברשימת הרכיבים, שהקרם לא מכיל חלקיקי ננו.
  • וודאו שהקרם לא מכיל חומרים משמרים כימיים. גם פה יש היררכיה: יש את החומרים שמהם צריך להתרחק כמו מאש וכאלה שעדיף להימנע גם מהם. פירוט של חלק גדול מהחומרים שאותם לא תרצו על העור שלכם נמצא בגרפיקה נוחה להורדה לנייד ואותה תוכלו להוריד בלחיצה על הכפתור.
  • עד 30 SPF – מעבר לזה שההבדל ברמת ההגנה מהשמש בין SPF 30, 50 ומעלה הוא זניח (אחוזים בודדים), קרם הגנה שמכיל SPF גבוה מ-30 או מגיע בספריי מפסיק להיות בטוח לגמרי לבריאות ולסביבה. ממה שזכור לי, הסיבה לכך היא שלא ניתן להגיע ל-SPF גבוה מ-30 על ידי טיטניום ואבץ ולכן מוסיפים מקדמי הגנה כימיים לצורך כך. משום-מה, אני לא מצליחה למצוא כרגע את המקור לעניין, אז אל תתפסו אותי במילה.

אם אתם לא בטוחים או שרכיב נראה לכם חשוד מוזמנים להיכנס לאתר או להוריד את האפליקציה Skin Deep של EWG.

כדי להקל עליכם סקרתי* קרמי הגנה של 5 חברות (מתוך חברות רבות נוספות), 4 מתוכן חברות ישראליות, שמוכרות קרמי הגנה אקולוגיים/טבעיים (כל חברה והפרשנות שלה למושגים הנ”ל).

*חלק מהמוצרים התקבלו ללא תשלום לצורך הסקירה.

ערוגות

קרם הגנה לפנים 30 SPF (50 מ”ל)

הוא אומנם לא משאיר סימן לבן, אבל מתגרגר על העור. ניסיתי להניח אותו גם מעל קרם לחות וגם ישירות על עור נקי ובשני המקרים הוא התגרגר. לא בטוחה כמה הוא יעיל במקרה הזה, והתחושה בטח לא נעימה.

בנוסף, הוא מכיל  Cetearyl Alcohol ו- Squalane. מטרת השני להעניק לחות לעור, אבל המחקרים לגביו אינם חד משמעיים. לא ברור אם מזיק לסביבה או לא ובמחקרים שנערכו על בני אדם הראו כי הוא גורם להפרעות הורמונליות.

מחיר: 85 ₪

קרם הגנה לגוף 30 SPF (125 מ”ל)

נהניתי מאוד מהשימוש בו, הוא נמרח בקלות, לא משאיר שכבה לבנה ויש לו ריח משגע של אתרוג.

הקרם מכיל Caprylic/ Capric Triglyceride ו-Cetearyl Alcohol. הראשון משמש כאנטיאוקסידנט (מעכב חמצון) ומחליק את העור והשני מייצב וגם כן מחליק את העור, אך שניהם חשודים כרעילים לסביבה.

מחיר: 79 ₪

הזינו את קוד הקופון THEGOLDENWHALE ל-10% הנחה (ללא כפל מבצעים, בתוקף עד ה-31/7/22).

קרם הגנה לפנים וקרם הגנה לגוף של חברת ערוגות

אלבה בוטניקה*

קרם הגנה לגוף 30 SPF (113 מ”ל)

מדובר בקרם שאני קונה כפשרה מבחינת מחיר מול תועלת. הוא הקרם הזול ביותר, שנמרח בקלות בלי להשאיר סימן לבן. הריח שלו מעט חזק לטעמי, אבל זה לא חדש בהשוואה לקרמי ההגנה הכימיים.

הקרם מדורג עם ציון 3 (1 – הכי גבוה, 10 – הכי נמוך) באתר EWG, אבל בסקירה של הרכיבים מצאתי שפע של חומרים כימיים רעילים לסביבה. ההצהרה על האריזה כי הקרם בטוח לשוניות אלמוגים מבוססת על היעדר אוקסיבנזון.

מחיר: 42 ₪

*הקישור הינו רווחי, כלומר, ברכישה דרכו ממוצרי האתר תקבלו 5%-10% הנחה ואני אקבל עמלה.

קרמי הגנה לגוף של אלבה בוטניקה

מיכל סבון

קרם הגנה לפנים 30 SPF (50 מ”ל)

הקוראים הוותיקים פה כבר יודעים שמיכל סבון פשוט אף פעם לא מאכזבים!

הסבון עשוי מ-100% חומרים טבעיים ובריאים, כאלה ששומרים על הבריאות שלנו ושל הסביבה. אף לא חומר אחד חשוד! הריח של הקרם נעים והוא נמרח בקלות ועובד מצוין מתחת לאיפור, אך משאיר שכבה מעט לבנה על העור וזה החיסרון היחיד שלו.

מחיר: 45 ₪

המחיר מינימלי גם ככה, אז אנחנו נסתדר בלי קופון הנחה. 😊

קרם הגנה לפנים של סבון מיכל

קטרינה

קרם פנים 30 SPF (50 מ”ל)

יש לו ריח מעולה, אבל גם במקרה הזה, הקרם התגרגר, בין אם מרחתי אותו על קרם לחות של קטרינה ושל חברה אחרת ובין אם מרחתי אותו ישירות על עור נקי.

גם הוא מכיל Cetearyl Alcohol ו-Squalane.

מחיר: 120 ₪

קרם הגנה לפנים של קטרינה

מיכל לוין

קרם הגנה לפנים 30 SPF (50 מ”ל)

נהניתי מאוד מחוויית השימוש בו. יש לו ריח נעים, הוא נמרח ונספג בקלות, עובד מעולה גם מעל קרם לחות וגם ישירות על עור נקי, עובד מעולה מתחת לאיפור ולא משאיר סימן לבן.

לצערי, גם הוא מכיל Cetearyl Alcohol ו-Squalane.

מחיר: 119 ₪

שימו-לב, עד יום ראשון (17/7/22) יש 25% הנחה על כל המוצרים של מיכל לוין באתר. לאחר מכן, תקבלו 10% הנחה (ללא כפל מבצעים) בהזנת קוד הקופון THEGOLDENWHALE.

קרם הגנה לפנים של מיכל לוין

כל הקרמים הטבעיים (שזה כולם, חוץ מאלבה בוטניקס) הכילו חומרי טיפוח והזנה לעור שהשאירו תחושה נעימה ובגדול, מהווים תחליף מצוין לקרם לחות, בימי הקיץ החמים, שבהם כל המוסיף גורע. זאת כמובן בהתאם לסוג העור שלכם (העור שלי מעורב, שומני בחלקו ויבש בחלקו).

לסיכום

המנצח שלנו להיום, הן מבחינת העמידה בהבטחה והן מבחינת המחיר, הוא קרם ההגנה של מיכל סבון. אני משתמשת בו באופן קבוע מאז שהושק (לפני כשנתיים) ומורחת אותו בכל פעם שאני הולכת לים. מאז שיש לי את הקרם של מיכל לוין, אני מעדיפה אותו ביום יום, במיוחד בימים שאני לא מתאפרת יותר מידי, כי הוא לא משאיר סימן לבן.

כפי שנוכחנו לגלות, יש לא מעט תחליפים לקרם ההגנה הכימי המסורתי, שנמצאים לאורך הטווח שבין כימי ומזיק ל-100% טבעי ובריא. המבחר הרב שקיים היום מאפשר לכל אחד ואחת מאיתנו לבחור את המוצר שמתאים לו/ה על פי השיקולים האינדיבידואליים שלנו (מחיר, חוויית שימוש, שיקולים בריאותיים וסביבתיים וכו’).

אהבתם את המאמר? רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר בכפתור הצהוב בתפריט הראשי או בהמשך עמוד זה ונתראה אחת לחודש בתיבת המייל שלכם עם כל מה שחדש במגזין והפתעות והטבות למנויים בלבד.

שלכם,
אלכסנדרה

יש עוד! פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

היי, אני אלכסנדרה שלומי

אני ביולוגית ימית, אשת חינוך ויוצרת ומפתחת תוכן.
אני פה כדי ללמוד לשלב בין תענוגות החיים הטובים ואכפתיות ושמירה על הסביבה, מתוך כבוד וייראה לאמא טבע וגם מתוך רצון להשאיר עולם טוב יותר לדורות הבאים.

The Golden Whale הוא מגזין טבע, לייף סטייל אקולוגי וחינוך סביבתי, שמטרתו להעניק לאנשים סקרנים, אך עסוקים, תחושת פליאה והשראה, מוטיבציה, וכלים לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלו.

אתגר ECOLIFESTYLE-30

אתגר קליל ומהנה שיניע בחייכם את השינוי למען הסביבה ויוכיח לכם שאפשר גם
להנות מכל מה שיש לעולם להציע וגם לשמור עליו!

יש לך שאלה?

רוצה שניפגש כל חודש בתיבת המייל שלך?

סיורים

אוהבים את הים? סקרנים לגלות עוד על החופים בישראל, מאפייניהם הייחודיים ובעלי החיים ששוכנים בהם, ממש מתחת לאף שלנו?
הסיורים שלי במיוחד בשבילכם!

סיור חווייתי באורך כשעה וחצי.
הסיורים מתקיימים בשלושה חופים:
גן לאומי חוף השרון (געש)
בלו ביי נתניה
שדות-ים

עלות למשתתף: 110 ש”ח
*קיום הסיור מותנה בהרשמה של 6 אנשים לפחות ולכל היותר 15 איש.

לפרטים והרשמה מלאו את הטופס בהמשך העמוד.

דילוג לתוכן