אחד הדברים שיכולים לתת לכם המון מוטיבציה ולהקל עליכם באימוץ לייפסטייל אקולוגי הוא סביבה שמנרמלת את הדבר.
איך יוצרים סביבה כזו עבור עצמנו?
אז כמובן שככל שתדברו את עולם התוכן החדש שלכם כך אנשים שחולקים איתכם אותו או שעוררתם את סקרנותם יתאספו סביבכם. אפשרות נוספת ומומלצת במיוחד היא בחירה מודעת של העמודים אחריהם אתם עוקבים ברשתות החברתיות.
בין אם אנחנו רוצים להודות בכך או לא, אנחנו מבזבזים שעות יקרות ערך בכל יום ברשתות החברתיות. אם כבר זה המצב, לפחות שייתן לנו שירות טוב ולא דוב.
פגשתי לראשונה את המושג “ניקיון הפיד” אצל בר אומנסקי ואחריו הוא נפוץ כמו אש בשדה קוצים אצל הרבה נשים שאני עוקבת אחריהן – כולן קוראות לברור את התוכן שאנחנו צורכים. להסיר עוקב מעמודים שמעוררים בנו רגשות שליליים או לא תורמים לחיינו ולהחליף אותם בכאלה שנותנים לנו ערך אמיתי.
כך יצא, למשל, שהסרתי עוקב מכל המותגים והרשתות המהירות. מעט החברות המסחריות שאני עוקבת אחריהן עוסקות ביצירה מקומית ומתחשבת בסביבה.
בכתבה הזו אני רוצה לחלוק איתכם את עמודי התוכן שאני אוהבת במיוחד ושנותנים לי מוטיבציה לשמור על הסביבה בתחומים שונים.
האמת, קיוויתי שהרשימה תהיה ארוכה יותר. יכול להיות שאני בררנית במיוחד. בשנתיים האחרונות התחלתי לעקוב אחרי עמודים רבים מספור וגם הפסקתי. רבים מהעמודים האלה וגם כאלה שאני עדיין עוקבת אחריהם – בחרתי שלא לציין בכתבה הזו למרות שהם מקדמים מסרים דומים לשלי. למה ככה?
אני מוצאת שאני לא מתחברת לכל יוצר/ת תוכן. דווקא מהמקום שבו אני מרגישה שיש לי עוד דרך ארוכה לחיים מתחשבים יותר בסביבה – אני בוחרת שלא לעקוב אחרי משפיענים ומשפיעניות שנתפסות בעיניי לא אותנטיות מספיק, כאלו שמשדרות “שלמות בלתי מושגת”.
אני מאמינה שאם אני מרגישה ככה, כנראה שרבים מכם ירגישו באופן דומה. לכן הרשימה הבאה מצומצמת מאוד, נבחרה בפינצטה ועברה את מבחן הזמן:
Thegreenshulla
שלי בן זאב זוס חיה ונושמת קיימות ושמירה על הסביבה. אני אוהבת אותה דווקא כי היא לא מטיפה, אלא פשוט משתפת בשגרת החיים המאוד סביבתית שלה, בעשייה שלה ובפרשנות שלה לאירועים אקטואליים. האותנטיות של שלי מאוד מקרבת אותי גם אם אני לא חיה את אותו אורח חיים.
שלי חרטה על דגלה את היצירה “יש מיש” ו”להתחדש בלי להתרושש” והיא יוצרת לוקים מטורפים מבגדים שהיא מוצאת במסיבות החלפות (אותן לרוב היא מארגנת) וקונה בחנויות יד שניה.
נעם לובטון (אקוהוליקית)
נעם היא הראשונה שגרמה לי להסתכל לגמרי אחרת על בגדי יד שניה. יש לה סגנון ייחודי, שונה משלי, אבל נוטף סטייל והיא מצליחה להפוך אפילו שמלת סבתא עתיקה לשיקית. נעם חוקרת את תעשיית האופנה המהירה וחולקת בעמוד תובנות עליה ועל תרבות הצריכה ועל קיימות בכלל. הכל כמובן בפשטות יומיומית נגישה ולא מאולצת.
דותן שקד גלבנד (סודות בסלעים)
דותן היא דוקטור לגאולוגיה. בעמוד ובירחון הדיגיטלי (ניוזלטר) שלה היא חושפת את נפלאות הטבע כפי שמספרים אותם הסלעים. חובבי הקטגוריה “להתאהב בטבע” במגזין יתחברו מאוד לתוכן שלה ואפילו עלולים להרגיש “דה ז’ה וו”, כי השפה והמסרים שלנו דומים מאוד (למרות שמוצגים מזוויות שונות😉). לטעימה מוזמנים לקרוא את הריאיון איתה במגזין.
רותם רויכמן (ha.capsule)
רותם היא חוקרת צרכנות אופנה ובעמוד שלה היא מלמדת לעבוד עם הקיים, לדייק ולשדרג. ברמה האישית, אני מאוד מתחברת לסגנון שלה. הכי אני נהנית לראות איך היא מתחזקת ומאריכה את חייהם של הפריטים שקיימים אצלה ויוצרת באמצעותם לוקים הורסים.
החברה להגנת הטבע
אם להתחבר לטבע ולהכיר אותו, אז לגמרי דרך העמוד של החברה להגנת הטבע. זה, אגב, הארגון היחיד שאני עוקבת אחריו שדואג לייצר תוכן בשוטף כל הזמן, כזה שמעורר עניין ומחדש. שאפו!
אבישג קופלמן-בחר (offroadsliving)
מעצבת ויזמית אופנה לשעבר שבחרה לעשות שינוי קיצוני באורח חייה ולחיות חיים קרובים לטבע. אבישג היא אישה כל כך חכמה, שיש המון מה ללמוד ממנה, על החיים, על הסביבה ובעיקר בעיקר על חינוך. היא חיה אורח חיים שאני יודעת שלעולם לא אחיה, אבל הפשטות האלגנטית שלה גורמת לי פשוט לשקוע בסטוריז שלה.
נעמה גפן
תזונה בריאה ומאוזנת שמשלבת מינימום בשר ודגים (למה? כאן הסיבה למה פחות בשר וכאן הסיבה למה פחות דגים) זה תחום שאני עובדת עליו בחיים שלי בשנתיים האחרונות. נעמה היא נטורופתית ובעמוד שלה תוכלו למצוא טיפים לחיים בריאים ומתכונים בריאים וקלים (כי אם זה לא קל אז זה פשוט לא).
ובאופן לא רשמי, היא גם משלבת נגיעות של התהליך שלה לחיים מקיימים, שזה בכלל מרגש אותי.
בועז עמידרור
בועז הוא צלם טבע ישראלי, שאת הריאיון איתו למגזין אני ממליצה בחום לקרוא. לעומת שאר העמודים פה, את בועז תוכלו למצוא רק בפייסבוק (ולא באינסטגרם). מה שמייחד את העמוד שלו מכל צלם טבע אחר הוא התוכן שמלווה את הצילומים המרהיבים. בועז בחר כשליחות חייו להנגיש את הטבע הישראלי ולכן כל תמונה שהוא מעלה מלווה בהסבר מפורט ומתובלת בחוויית הצילום שלו.
יש לכם עמודים שאתם ממש מתחברים אליהם? כאלה שעברו את מבחן הזמן ועושים לכם טוב? ספרו לנו בתגובות, כדי שגם אנחנו נהנה!
וכמובן אל תשכחו להירשם לניוזלטר אם אתם עדיין לא שם (בתחתית העמוד או בכפתור הצהוב בתפריט הראשי).
שלכם,
אלכסנדרה
2 Responses
אחלה המלצות!
אני ממליצה על האינסטגרם של נורית גורן שיחד עם בעלה ושתי בנותיהן עברו לפנמה ומקימים שם חווה ביולוגית ומקיימים אורח חיים פשוט, טבעי וקרוב לטבע.
וגם על העמוד שלך ☺️
תודה רחלי! יאללה, מתחילה לעקוב אחרי נורית גורן 🙂