מה מניע אנשים להיות מודעים יותר לסביבה שלהם? לרצות לשמור על הטבע? או אפילו “רק” לא לפגוע בו? מה נותן לאנשים את המוטיבציה לעשות שינויים באורח החיים, לשנות הרגלים ולצאת מאזור הנוחות למען הסביבה, למען הטבע, למען כדור הארץ, למען עתיד האנושות?
אלה שאלות שמעסיקות אותי הרבה במיוחד מאז פתיחת את המגזין.
הרי המטרה שלשמה פתחתי את המגזין היא לתת לאנשים, לתת לכם, השראה ומוטיבציה לשמור על הסביבה.
אבל איך עושים את זה?
אני משקיעה שעות על גבי שעות כדי לייצר תוכן איכותי ומעניין. איך אדע שאני באמת משיגה את המטרה ולא עובדת לחינם?
אז פניתי לעוקבים ולמנויים שלי ושאלתי אותם וזה מה שהם ענו:
1. חוויות בטבע
דיברתי על חוויות בטבע לא פעם ולא פעמיים בבלוג וברשתות החברתיות שלי. כדי לרצות לשמור על משהו צריך להרגיש חיבור אליו, ממש רגש של אהבה וקשר חזק. עלינו לצאת כמה שיותר לטבע, לחוות אותו, להנות ממנו וככל שהקשר ביננו לבין הטבע יעמיק, כך גם הרגש שלנו כלפיו, כבוד, וההבנה עד כמה הוא חיוני לחיינו. אז גם יגיעו הרצון והתשוקה לשמור עליו.
למשל, בפוסט הזה אני מספרת על דיונות החול בישראל ובפוסט הזה על חוף שדות ים ותופעת הטבע המרתקת שמתרחשת בו.
2. ידע והרחבת אופקים
“I have no special talent. I am only passionately curious.”
אני כל כך מתחברת לציטוט הזה של אלברט איינשטיין. סקרנות חסרת תקנה היא אולי אחת התכונות שהכי מאפיינות אותי ואשר הביאו אותי בסופו של דבר לתשוקה לשמור על הסביבה.
ככל שתלמדו יותר, תשאלו יותר שאלות, תחשפו ליותר עובדות, כך תחושת החשיבות והדחיפות לשמור על הסביבה תפעם בכם יותר.
אתם לא צריכים לרוץ לקנות ספרי עיון או לעשות מנוי למגזינים מדעיים. מספיק לעקוב אחרי החדשות, לצפות בסרטון יוטיוב פה ושם. אפילו לבחור סרט בנטפליקס בנושא. למשל הסרט “על פני האדמה” או הסדרה “כוכב הלכת המופלא” של דיויד אטנבורו.
פה תוכלו לקרוא על משבר האקלים, איך גרמנו לו ומה עושים עכשיו, ופה על דגים שנמצאים בסכנת הכחדה ושכדאי לוותר עליהם במנת הדג הבאה.
3. “בייבי סטפס”
טוב נו, ברור שאני אתייחס לזה גם פה.
טיילתם בטבע והתאהבתם? ערמות הזבל שראיתם העלו לכם את הסעיף? ראיתם סרט שריגש אתכם עד דמעות? או קראתם פוסט פה בבלוג שנגע לכם בדיוק בנקודות הכואבות?
חכו לפני שאתם רצים לעשות מהפכה בבית ובעולם.
שינויים קיצוניים לא מחזיקים לאורך זמן, בדיוק כמו שדיאטת רצח גורמת לאכול כפול אחרי שנשברים ממנה. קחו את השינויים באיזי, תתחילו בקטן.
מרגישים שהולך לכם טוב? מצליחים להתמיד? בא לכם לקחת את זה צעד נוסף קדימה? יאללה, עכשיו עופו על זה!
4. פרגון עצמי
זה אסימון שנפל לי בשלב מתקדם יחסית וכתבתי עליו בפוסט הסיכום לשנת 2020. רבים מאיתנו מרגישים לא מספיק טובים. זה חלק מההשלכות של חיים בתקופה הזו ובמדינה שלנו. אנחנו במרדף תמידי, משיגים מטרה אחת וכבר רצים למטרה הבאה בלי שהספקנו להנות מעצם ההישג.
לכן, בואו נעצור רגע ונסקור את ההרגלים שכבר שינינו, הפעולות שאנחנו כבר מבצעים ביום-יום למען הסביבה, האנשים שכבר השפענו עליהם וניתן לעצמנו את הקרדיט על כך.
5. סביבה תומכת
כמו בכל תחום, האנשים שסובבים אתכם בעלי השפעה גדולה מאוד על אורח החיים שלכם, על התחושות והרגשות ועל ההחלטות שתקבלו.
אם בחרתם באורח חיים מסוים, אם החלטתם לעשות שינוי, הקיפו את עצמכם בסביבה תומכת. הכי טוב להיות בחברת אנשים שנמצאים באותו תהליך כמוכם, אבל גם אם לא, תדאגו לסביבה מפרגנת וותרו על אנשים שמורידים ומערערים אתכם.
מה עוד מעורר בכם מוטיבציה לשמור על הסביבה? ספרו לי בתגובות ואשמח לצרף אותו לרשימה!
וגם אל תשכחו להירשם לניוזלטר החודשי לקבלת כל מה שחדש במגזין ישירות לתיבת המייל שלכם. ההרשמה בכפתור הצהוב בתפריט הראשי או בתחתית העמוד.
שלכם,
אלכסנדרה
2 Responses
אשמח לקבל את הניוזלטר החודשי
מצרפת אותך 🙂