fbpx

המקום להתאהב בטבע ולחקור איך לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלנו,

לטרוף את העולם ולהשאיר אותו שלם

משבר הכתבה ה-100

שבועות רבים עברו עליי בהתרגשות לקראת הכתבה ה-100 למגזין שהייתה אמורה לעלות בחודש מרץ. איזה ציון דרך, איזו גאווה על ההתמדה… הבלוג שלי במקום מכובד ברשת, עם 100 כתבות, כולן מחדשות וחדשניות ברשת העברית והאמת גם ברשת הבינלאומית, רובן מעולות, חלקן יצירה של ממש. מה אעשה לכבוד המאורע?! איזו פעילות? מה גודל המתנה שאעניק? מה היא תכיל?

חלפו השבועות והכתבה האחרונה שעלתה למגזין היא הכתבה ה-99. הכתבה ה-100 טרם נכתבה. המספר הזה – 100 כתבות, שלוש שנים של ריצת אמוק, זרם רעיונות בלתי פוסק, רשימת משימות שרק גדלה, עבודה מהבוקר עד שעות הערב המאוחרות, למידה, סטרס, ועוד עשייה…

אבל למה אני לא מרגישה שהתקרבתי למטרה שלי? למה אין לי טיפת אנרגיה ותשוקה לכתוב כתבה נוספת? למה אני מרגישה שוב שאני נסחפת עם זרם המילים הרחק מהמצוף אליו אני שוחה בנחישות והתמדה? למה אני מרגישה כל כך מרוקנת מהשראה, ממעוף?

אז לכבוד הכתבה ה-100 הפסקתי ליצור תוכן. הפסקה מוחלטת בכל הפלטפורמות. עצרתי את ריצת האמוק חסרת המצפן, את זרם המילים האינסופי והתכנסתי פנימה, בלי רגשות אשם, בלי ייסורי מצפון (I wish), כדי לדייק ולחזק את היסודות, כדי להתבונן, לאפשר לתהליך לקרות, למוח היצירתי שלי לעבוד, לשאלות להישאל, כדי לחזור למסלול בטוחה יותר, חדה יותר.

ההחלטה לעצור הגיעה במקביל לקורס מיתוג וקריאייטיב שלקחתי ב-Lu School עם יעל אורנשטיין וחן נבו. קורס שהגעתי אליו לאחר תקופה ממושכת של חיפוש אחר הלימודים הבאים, במטרה להתפתח אישית ומקצועית, להרחיב אופקים וללמוד משהו חדש, אחר, שונה בנוף, יצירתי, אפילו אומנותי במידה מסוימת.

בזכות הקורס הבנתי שחלק מעבודת היצירה כוללת גם זמן התבוננות ומחקר – זמן שלא היה לי.

לפני ההחלטה על ההפסקה קיננה בי שאלה קשה – האם העשייה, הכתיבה פה, היזמות הסביבתית עדיין בוערת בי או שאולי הגעתי למיצוי וזה הזמן לחפש את הדבר הבא? לפעמים בתוך החיים האינטנסיביים של עבודה, יזמות, חיים אישיים (שגם הם מביאים איתם תקופות לא פשוטות), חובות ומטלות היומיום אנחנו מוצאים את עצמנו פועלים על אוטומט ושוכחים את ה’למה מלכתחילה?‘. מאבדים את המשמעות.

העצירה הזו ובעיקר שטף הרעיונות והחשק לחזור לכתוב שהגיעו זמן קצר מאוד מהרגע שהפסקתי לדחוק בעצמי לייצר עוד ועוד תוכן – הוכיחו לי שהתשוקה שם, אני במקום הנכון.

יותר מכך, הספקות לגבי הדרך שלי לעשות את הדברים קיבלו גם הם מענה: אני בדרך הנכונה. לא משנה כמה קולגות, מומחים ויועצים יביעו את דעתם האישית והמקצועית האם נכון לפעול כך או אחרת, כשאני נאמנה לעצמי ופועלת מהלב אני משיגה את המטרה – להשפיע, לגייס את האנשים שקיימות ושמירה על הסביבה לא מעסיקים אותם ביומיום ולהעניק אופטימיות וכלים להשפעה לאלה שכבר כן.

יש עוד הרבה שאלות פתוחות. בעוד שהלב והנשמה של היצירה שלי נמצאים כאן, במגזין, כל מה שנוגע בפלטפורמות שעוטפות אותו עדיין לא ברור. אני מאפשרת לשאלות הפתוחות להישאר כאלה, מכבדת את התהליך ובעיקר משתדלת גם להנות ממנו ומהלמידה שהוא מביא איתו.

אם אתם כאן, קוראים את המילים האלו, כנראה שאתם אוהבים את התוכן במגזין מספיק כדי להתעניין גם במאחורי הקלעים של היצירה שלו. כמי שאיתי כברת דרך, אשמח שתשתפו אותי במחשבות, אולי גם העדפות כאלה ואחרות שנוגעות לתוכן של המגזין, בתגובות וכמובן גם במייל (באמצעות טופס יצירת הקשר).

שלכם,
אלכסנדרה

יש עוד! פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

4 תגובות

  1. אוהבת את הכנות הזאת שלך. יש לך תכנים נפלאים, ואני בטוחה שהעצירה והדיוק רק יגרמו לך לעלות לשלב הבא!

  2. מאוד מזדהה עם התהליך שאת עוברת, אלקסנדרה. גם אני בשלב דומה של עצירה (לא מוחלטת, אמנם) ושאילת שאלות. מקווה למצוא את האיזון ולדייק את הדרך שלי. אולי ניפגש בסוף התהליך…

    1. תודה רחלי שאת חולקת איתי את מה שעובר גם עלייך.
      אני חושבת שהשלב הזה הוא חלק בלתי נמנע בחייהם של מי שפועלים ופועלות מתוך תשוקה ותחושת משמעות,
      שלב שכנראה יחזור אחת לתקופה. חשוב לקבל אותו באהבה ובסקרנות – משהו שאני עוד לומדת לעשות.
      מחכה ליום שאגיע לצרוך את התוכן שלך בהולנד. לא שוכחת!
      לא אאחל לך הצלחה, אלא מסע (או תהליך) מהנה ומעניין. ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

היי, אני אלכסנדרה שלומי

אני ביולוגית ימית, אשת חינוך ויוצרת ומפתחת תוכן.
אני פה כדי ללמוד לשלב בין תענוגות החיים הטובים ואכפתיות ושמירה על הסביבה, מתוך כבוד וייראה לאמא טבע וגם מתוך רצון להשאיר עולם טוב יותר לדורות הבאים.

The Golden Whale הוא מגזין טבע, לייף סטייל אקולוגי וחינוך סביבתי, שמטרתו להעניק לאנשים סקרנים, אך עסוקים, תחושת פליאה והשראה, מוטיבציה, וכלים לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלו.

אתגר ECOLIFESTYLE-30

אתגר קליל ומהנה שיניע בחייכם את השינוי למען הסביבה ויוכיח לכם שאפשר גם
להנות מכל מה שיש לעולם להציע וגם לשמור עליו!

יש לך שאלה?

רוצה שניפגש כל חודש בתיבת המייל שלך?

סיורים

אוהבים את הים? סקרנים לגלות עוד על החופים בישראל, מאפייניהם הייחודיים ובעלי החיים ששוכנים בהם, ממש מתחת לאף שלנו?
הסיורים שלי במיוחד בשבילכם!

סיור חווייתי באורך כשעה וחצי.
הסיורים מתקיימים בשלושה חופים:
גן לאומי חוף השרון (געש)
בלו ביי נתניה
שדות-ים

עלות למשתתף: 110 ש”ח
*קיום הסיור מותנה בהרשמה של 6 אנשים לפחות ולכל היותר 15 איש.

לפרטים והרשמה מלאו את הטופס בהמשך העמוד.

דילוג לתוכן