fbpx

המקום להתאהב בטבע ולחקור איך לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלנו,

לטרוף את העולם ולהשאיר אותו שלם

הפעולות שיעזרו לכם לחסוך כסף ונזק לסביבה

בתחילת השבוע חל יום כיפור. רן צם מסיבה שעדיין לא ידועה אפילו לו ואני צמה מתוך סולידריות איתו. משהו בשקט של יום כיפור מביא אותך לחשבון נפש, בין אם התכוונת לזה או לא. טוב נו, במקרה שלנו זה היה חשבון נפש כלכלי.

מזה כמה שבועות שאנחנו נמצאים עמוק בתוך חישובים כלכליים ודיונים על הדרך הנכונה, ובעיקר האפשרית עבורנו, להגיע למטרות הכלכליות שלנו. לכאורה, החלטה לא פשוטה, אבל בפועל היא פשוטה מאוד כשחשבון הבנק חנוק. כבני דור Y טיפוסיים, חשוב לנו לחיות חיים באיכות ורמה טובה, לדאוג לגוף ולנפש שלנו וגם לסביבה. שוב ושוב בחנו את ההוצאות שלנו ולמרות שנורא רצינו לגלות משהו חדש בכל פעם – נזילות הכסף ברורות בהחלט, אחת מהן היא ההוצאות על משק הבית.

ההחלטה הבלתי נמנעת התקבלה: מצמצמים וחוסכים!

אחרי שעשינו סקר מחירים (ולמרות שאנחנו מאוד אוהבים את הסופר שבו אנחנו קונים) בחרנו סופר זול יותר ו… החלטנו שלפחות לתקופה הקרובה אנחנו מפסיקים לקנות חומרי ניקוי ורחצה אקולוגיים.

חומרי ניקוי אקולוגיים

אני לא אשקר, זו החלטה מאוד כואבת לוותר על אחת הגאוות הכי גדולות שלי – משק הבית האקולוגי שלי, והלוואי ומצב השוק היה שונה, אבל הוא לא, ואם נודה באמת – גם הסבון המוצק הטבעי הזול ביותר יקר לפחות פי 2 מסבון רגיל.

הרעיון לכתוב על פתרונות סביבתיים שמיטיבים עם הסביבה ועם הכיס יושב כבר מזמן ברשימת הרעיונות שלי. השינוי שהחלטנו לעשות הוא הזדמנות מעולה להיזכר בכל הדברים שאני עושה ועוד יכולה לעשות כדי לצמצם את הנזק שלי לסביבה. בכתבה הקרובה נדבר על שלושת התחומים המשמעותיים ביותר סביבתית וכלכלית, ששינוי בהם לא רק שלא מצריך השקעה כספית נוספת, אלא אפילו חוסך כסף והמון נזק לסביבה.

מזון

הכי כיף לאכול (ובמקום השני, לדבר על אוכל)!

תזונה בריאה

צמצום אכילה מחוץ לבית ואכילה של מוצרים בהכנה תעשייתית. העדפת בישול עצמאי מחומרי הגלם חוסכת אריזות, זיהום סביבתי של תהליכי הייצור והשינוע ולנו כסף ומחלות.

בנוסף, צמצום צריכת מוצרים מן החי, במיוחד בשר ודגים והתבססות על חלבון צמחי – קטניות וטופו – מוריד את מחיר סל הקניות, שומר על הבריאות שלנו וחוסך ה-מ-ו-ן נזק לסביבה.

על המשמעות הסביבתית של צריכת בשר בקר כתבתי בפירוט כאן ועל דגים כאן.

צמצום בזבוז מזון

צמצום בזבוז מזון הוא תחום שאני עדיין עובדת עליו.

עובד בהצלחה: להגיע לסופר עם רשימה מסודרת, מבוססת תפריט שתכננתי מראש בהתאם למה שבא לי וגם למוצרים שכבר יש לי בבית ולהיצמד לרשימה. אנחנו מצליחים לרוב גם לעמוד בפיתוי המבצעים ולקנות רק את הכמות שדרושה לנו.

אחת לחודש בערך אני מאתגרת את עצמי כדי למשוך עוד קצת עד הקנייה הגדולה הבאה ומאלתרת ארוחה מהמוצרים שיש בבית, מקסימום משלימה בקטנה מהירקן.

תזונה בריאה לנו ולסביבה

ומה פחות עובד כרגע? חישוב כמויות הבישול. אם אתם מוכשרים ממני במתמטיקת המטבח, בישול בכמות המדויקת למספר הנפשות ומשך הזמן שאתם מתכננים לאכול את המנה חוסך המון פסולת אורגנית שמזהמת את הסביבה לא פחות מפלסטיק. עוד על מיחזור אפשר לקרוא כאן.

מה בתוכנית? אני מדברת על זה כבר לא מעט זמן, אני יודעת, אבל מבטיחה שאני עושה את הבדיקות האחרונות ורוכשת לנו קומפוסטר! אם יש לכם מרפסת או חצר, ההחלטה עבורכם תהיה קלה הרבה יותר. יש היום פתרונות קומפקטיים ונוחים לקומפוסט בייתי (שמתי עין על הקומפוסטר הזה). בגלל שכרגע אין לנו מרפסת והאפשרות היחידה היא להעמיד אותו בחניה, יש לנו עוד כמה פינות לסגור בנושא.

רכישת בגדים וציוד יד שנייה

גם זה תחום שאני נמצאת בו בחיתולים, אבל בצעדי תינוק מתקדמת לא רע. לפני כשנה התאהבתי בעולם בגדי הוינטג’ והיד השנייה. לאחרונה, התחלתי להתיידד גם עם המרקטפלייס ואני אפילו קצת מתבאסת שלא התיידדנו קודם, כשרן ואני יצאנו מבית ההורים ועברנו לגור יחד.

ייצור של כל מוצר חדש כרוך בהמון זיהום שאפשר למנוע בקלות – על ידי העדפת מוצר קיים, אם אלה בגדים, תיקים, תכשיטים, רהיטים, מכשירי חשמל או כל מוצר אחר.

את כל הצעדים שמהם התחלתי ואותם אני מיישמת יום יום בשמירה על מלתחה רלוונטית ואקולוגית תוכלו למצוא בכתבה הזו.

וינטג' ויד שנייה

צריכה נבונה

פה אני חווה קונפליקט פנימי תמידי – נקרעת בין הרצון לקנות (וזה לא משנה אם מדובר בחדש או ביד שנייה) לבין ההבנה שאין לי באמת צורך ברוב המקרים במושא התשוקה שלי.

ככל שאני מתעמקת יותר בעולמות הקיימות, הכלכלה וההאטה (בדיוק סיימתי לקרוא את הספר “היסטוריה של מהירות” מאת עמית נויפלד והוא מטריף את המוח) כך אני מבינה עד כמה דרוש שינוי בצריכה שלנו, שלי. ואני עובדת על זה, באמת. השינוי בא לידי ביטוי גם בכמות הצריכה וגם באיכות שלה – בחירת עסקים בעלי ערכים של מוסר וקיימות.

אגב, מוזמנים לכתבה שבה אני מסבירה על כלכלה מעגלית. מאז שכתבתי אותה יש לי כבר הרבה דברים נוספים להגיד, אבל אם זו הפעם הראשונה שנתקלתם במושג או שפשוט לא ממש הבנתם על מה מדובר – זו התחלה מעולה.

העדפת הליכה ברגל ושימוש בתחבורה ציבורית על פני הרכב הפרטי

עוד נושא שלרוב אני מאוד מתקשה בו (אלא אם היעד שלי נמצא במרחק הליכה מתחנת רכבת ואז בהחלט מעדיפה להשאיר את הרכב בתחנת הבית).

אבל בשנה האחרונה רן ואני עובדים אחד ליד השנייה ברוב ימות השבוע. אני אומנם מסיימת לפניו, אבל אני נשארת במשרד וממשיכה לעבוד על העסק. התוצאה – צמצמנו כשליש מהוצאות הדלק וכמובן זיהום האוויר של רכב נוסף על הכביש.

ומה לגבי חומרי ניקוי ורחצה? קיימת האפשרות לרקוח אותם בעצמכם. אני, אישית, ניסיתי פעם להכין חומר ניקוי בייתי, אבל איך לומר – הוא היה יעיל מעט ומסריח הרבה ואת השאר אין לי כל כך זמן לנסות. אם DIY ורקיחה במטבח הפרטי שלכם היא משהו שמדבר אליכם אז לגמרי לכו על זה!

זהו, קלי קלות, נכון? 😉

רוצים לגלות על עוד המון דרכים לחיות חיים של מינימום נזק לסביבה במינימום מאמץ? כאן תמצאו אותן.

ספרו לי מה חשבתם ואל תשכחו להירשם לניוזלטר כך שתישארו מעודכנים בכל כתבה שעולה למגזין, התרחשות והטבה. ההרשמה בתחתית העמוד.

שלכם,
אלכסנדרה

יש עוד! פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

היי, אני אלכסנדרה שלומי

אני ביולוגית ימית, אשת חינוך ויוצרת ומפתחת תוכן.
אני פה כדי ללמוד לשלב בין תענוגות החיים הטובים ואכפתיות ושמירה על הסביבה, מתוך כבוד וייראה לאמא טבע וגם מתוך רצון להשאיר עולם טוב יותר לדורות הבאים.

The Golden Whale הוא מגזין טבע, לייף סטייל אקולוגי וחינוך סביבתי, שמטרתו להעניק לאנשים סקרנים, אך עסוקים, תחושת פליאה והשראה, מוטיבציה, וכלים לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלו.

אתגר ECOLIFESTYLE-30

אתגר קליל ומהנה שיניע בחייכם את השינוי למען הסביבה ויוכיח לכם שאפשר גם
להנות מכל מה שיש לעולם להציע וגם לשמור עליו!

יש לך שאלה?

רוצה שניפגש כל חודש בתיבת המייל שלך?

סיורים

אוהבים את הים? סקרנים לגלות עוד על החופים בישראל, מאפייניהם הייחודיים ובעלי החיים ששוכנים בהם, ממש מתחת לאף שלנו?
הסיורים שלי במיוחד בשבילכם!

סיור חווייתי באורך כשעה וחצי.
הסיורים מתקיימים בשלושה חופים:
גן לאומי חוף השרון (געש)
בלו ביי נתניה
שדות-ים

עלות למשתתף: 110 ש”ח
*קיום הסיור מותנה בהרשמה של 6 אנשים לפחות ולכל היותר 15 איש.

לפרטים והרשמה מלאו את הטופס בהמשך העמוד.

דילוג לתוכן