fbpx

המקום להתאהב בטבע ולחקור איך לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלנו,

לטרוף את העולם ולהשאיר אותו שלם

האם מצאתי את הדיאודורנט (הטבעי) המושלם?

אנחנו תמיד מאשימים את ההורים שלנו בכל מה שדפוק בנו, נכון? אז הנה – באופן פלאי לגמרי הצלחתי לרשת משני ההורים שלי את הגנים הכי “משובחים” בכל מה שקשור לאלרגיות ורגישויות, אחת מהן היא הרגישות לדיאודורנט. השילוב של הרגישות יחד עם המודעות ההולכת וגדלה שלי לחומרים שנמצאים במוצרי הטואלטיקה, הטיפוח והקוסמטיקה שאני משתמשת הוציאו אותי למסע חיפושים אחרי הדיאודורנט המושלם עבורי – כזה שהרכיבים שבו אינם מזיקים (ללא אלומיניום, אלכוהול וחברים), שלא גורם לי לרגישות (נטול סודה לשתייה, רכיב נפוץ בדיאודורנטים טבעיים) וגם, כמובן, שמנטרל ריחות לא נעימים.

למען הסר הספק: אלומיניום הוא החומר הפעיל ברוב הדיאודורנטים שנמכרים בפארם, הוא סותם את בלוטות הזיעה ובכך מונע ריחות. הוא מצטבר ביולוגית בתאי הגוף שלנו, גורם לגירויים וכאבים בבית השחי וגם, ככל הנראה, לסרטן. אלכוהול משמש כחומר חיטוי ושימור וגם מאוד מייבש את העור וזו הסיבה שאני משתדלת להימנע מהרכיבים האלו כבר שנים. אגב, לא כל אלכוהול הוא “רע”. הסבר מפורט בנושא תוכלו למצוא בבלוג של דקל.

בחזרה למסע שלי שהתחיל באביב 2020 כשהעמדתי במבחן את כל המוצרים שהיו בשימוש אצלי אז (תוכלו כבר שם לזהות שני דיאודורנטים – JASON וקריסטל אבן מלח) והוא לא נגמר לעולם. כדי להבין קצת יותר את עולם הקוסמטיקה והטיפוח “הנקיים” (Clean Beauty) וגם להציץ לפח האריזות שלי כנסו לכתבה הזו.

לפני שניגש לסקירת הדיאודורנטים שבהם התנסיתי בחודשי הקיץ האחרונים, אזכיר שאת הרכיבים של המוצרים אני בודקת באתר ובאפליקציה החינמית Skin Deep של EWG. כל המוצרים בסקירה נקנו מכספי האישי ולא במסגרת שום שיתוף פעולה (לא כי אני נגד שיתופי פעולה מסחריים, אלא כי מנסיוני שת”פים מהסוג הזה יוצרים ציפייה לסקירה אוהדת. במקרה הזה לא היה מקום להתחייבות כזו מצידי). גילוי נאות נוסף: כל הדיאודורנטים שנבדקו (וכל דיאודורנט טבעי בעל ריח ככלל) מכילים נגזרות של שמנים אתריים (נמצאים בד”כ בסוף רשימת הרכיבים ומסתיימים באותיות lol). רכיבים אלו הם אלרגנים פוטנציאליים ועלולים לגרום לגירוי כמו גם לנזק לסביבה.

עכשיו בואו נתחיל.

מיכל סבון טבעי: דאודורנט סטיק טבעי לאשה, ללא אלומיניום וסודה לשתייה – עם גרניום וליסטאה

מיכל סבון טבעי: דאודורנט סטיק טבעי לאשה, ללא אלומיניום וסודה לשתייה – עם גרניום וליסטאה

רכיבים: רוב הרכיבים נמצאים בטווח הירוק ברשימה של EWG, מלבד הרכיבים האחרונים ברשימה, ביניהם Benzyl Benzoate (חומר משמר) וחומרים נוספים שציינתי בהקדמה.

מאחר ואני רואה את הרכיב בנזיל בנזואט במוצרים טבעיים נוספים וגם די תופסת מ’מיכל סבון טבעי’ בכל מה שקשור לבחירת הרכיבים הבריאים ביותר, אני מניחה שאין דרך להימנע מהרכיב הזה.

מחיר: 30 שקלים ל-50 מ”ל.

אחריות סביבתית: הדיאודורנט מיוצר בייצור מקומי, בעבודת יד ומגיע באריזה אקולוגית, שעשויה מ-100% פלסטיק ממוחזר שחזר מהשוק. כמו כל המוצרים של מיכל סבון הוא 100% טבעוני וחופשי מאכזריות וניסויים בבעלי חיים.

חווית השימוש:

מיכל סבון טבעי: דאודורנט סטיק טבעי לאשה, ללא אלומיניום וסודה לשתייה – עם גרניום וליסטאה

יתרונות – הריח צמחי ונעים מאוד לטעמי והוא נמצא יעיל במניעת ריח הזיעה בימים ממוזגים ובימים חמים למי שלא נוטה להזיע הרבה.

חסרונות – בתור מי שמזיעה לא מעט, לא היה יעיל מספיק בימי הקיץ עבורי. בנוסף, המרקם של החומר קשה וגרגירי מה שהופך אותו ללא נעים למריחה.

מיכל סבון טבעי: דאודורנט טבעי לאשה (81% אורגני), במרקם קרמי, ללא אלומיניום וסודה לשתייה

מיכל סבון טבעי: דאודורנט טבעי לאשה (81% אורגני), במרקם קרמי, ללא אלומיניום וסודה לשתייה

רכיבים: רוב הרכיבים נמצאים בטווח הירוק ב-EWG (מלבד יוצאי הדופן שציינתי בהקדמה).

מחיר: 30 ₪ ל-50 מ”ל

אחריות סביבתית: הדיאודורנט מיוצר בייצור מקומי, בעבודת יד. כמו כל המוצרים של מיכל סבון הוא 100% טבעוני וחופשי מאכזריות וניסויים בבעלי חיים. נמכר כרגע באריזה זמנית.

חוויית השימוש:

יתרונות – מרקם נעים, מעט מוצק אבל בסוף נמרח.

מיכל סבון טבעי: דאודורנט טבעי לאשה (81% אורגני), במרקם קרמי, ללא אלומיניום וסודה לשתייה

חסרונות – מריחה עם האצבעות. הריח נעים בהתחלה, אבל מתנדף די מהר והופך לריח לוואי פחות נעים. מצד שני, מדובר במוצר מחומרים טבעיים וללא חומרי בישום סינתטיים. לכן לא בטוחה עד כמה מדובר בחיסרון, פשוט עניין של הרגל. לצערי, הוא לא היה יעיל עבורי ולכן המשכתי להשתמש בו רק בבית וגם זה רק בימי החורף והאביב.

Olio: דאודורנט טבעי פחם פעיל בריח פצ’ולי לבנדר ללא סודה לשתיה + הגרסה ללא הריח

Olio: דאודורנט טבעי פחם פעיל בריח פצ'ולי לבנדר ללא סודה לשתיה + הגרסה ללא הריח

רכיבים: בהנחה שרשימת הרכיבים שמופיעה באתר היא הרשימה המלאה – אין לי שום טענות. חשוב לציין שלא מופיע אזכור לרישיון של משרד הבריאות בשום מקום באתר או על המוצר. ללא רישיון משרד הבריאות לא נאכפת החובה לשקיפות מלאה של רשימת הרכיבים.

מחיר: 50 ₪ ל-55 גרם.

אחריות סביבתית: הדיאודורנט מיוצר בייצור מקומי, בעבודת יד, 100% טבעוני (לא נוסה על בעלי חיים) ומגיע באריזת קרטון מתכלה.

חוויית השימוש:

יתרונות – היתרון הכי משמעותי מבחינתי הוא האפשרות להזמין דוגמיות של כל הריחות להתנסות, ללא תשלום עבור המשלוח (לנקודת איסוף). הכמות שמגיעה בדוגמיות מכובדת ומספיקה לשבוע לפחות, מספיק כדי להתרשם. המרקם והריח נעימים מאוד. הדיאודורנט בדוגמיות מגיע כקרם, אבל הדיאודורנט בגודל המלא מגיע כסטיק – הצורה המועדפת עליי. מבחינת מניעת ריחות לא נעימים – הגרסת עם הריח נתנה ביצוע לא רע בכלל, יחסית לדיאודורנט טבעי ללא סודה לשתייה – עד שהגענו לגלי החום ושם היא כבר לא הספיקה.

Olio: דאודורנט טבעי פחם פעיל בריח פצ'ולי לבנדר ללא סודה לשתיה + הגרסה ללא הריח

חסרונות – בימים חמים במיוחד או בהזעה מוגברת לא יעיל כמו שהייתי רוצה. הגרסה חסרת הריח לא הייתה יעילה עבורי בכלל.

Wild

Wild דיאודורנט

Fresh Cotton & Sea Salt ו- Jasmine & Mandarin Blossom

רכיבים: הרכיב הראשון ברשימת הרכיבים משמש כחומר הדברה וחיטוי (Caprylic/Capric Glycerides), כלומר הריכוז שלו במוצר הוא הגבוה ביותר. על פי המידע שמופיע עליו ב-EWG, הוא נמצא כגורם מסרטן. רכיבים בעייתיים נוספים שהופיעו ברשימה של Jasmine & Mandarin Blossom הם Cumarin ו-Citral שהם חומרי בישום וככאלה גורמים פוטנציאליים לאלרגיות וגירויים ו-Benzyl Salicylate המוכר כאלרגן וגורם לגירויים.

Chocolate Fondue

רכיבים: לקראת סוף הרשימה (כלומר במינונים נמוכים) הופיעו Benzyl Benzoate ו-Tocopheryl Acetate, שעל פי המידע ב-EWG גורם לגידולים במינונים גבוהים, אלרגן חזק, חשוד כמזיק לסביבה ומצטבר ביולוגית.

מחיר: 6 לירה שטרלינג ל-43 גרם (מילוי בלבד).

ברכישה ראשונה, מחיר הקייס לבחירה מתוך מגוון צבעים כלול בחבילה. אתם יכולים לשדרג לקייס בעיצוב מיוחד בתוספת 2 לירה שטרלינג. קיימים מספר מסלולים. אני בחרתי בהזמנה חד פעמית שכוללת קייס ושלושה מילויים ב-25 לירה שטרלינג – כ-140 שקלים (לא זוכרת אם שילמתי על המשלוח).

אחריות סביבתית: השוס הגדול של הדיאודורנט הוא האריזה הרב-פעמית היפה והאיכותית שנועדה לשרת אתכם לנצח ובכך לצמצם פסולת. המוצרים עשויים מחומרים טבעיים וטבעוניים. על כל רכישה של דיאודורנט החברה טוענת שהיא שותלת עץ כחלק משיתוף הפעולה שלה עם עמותת ONAMISSION ובכך מגיעה לפליטות פחמן שליליות בייצור. חייבת לומר שאני לוקחת את ההצהרה הזו בערבון מוגבל, כי נטיעת עצים צעירים לא מכפרת על כריתת עצים בוגרים וגם לא על פליטות גזי חממה בתהליך ייצור המוצר.

האריזה של Wild
האריזה של Wild

חוויית השימוש:

יתרונות – יש לי חולשה לאריזות והאריזה הנוחה, היפה ומלאת הערך שבתוכה הגיע המוצר לגמרי עשתה לי את זה. ההתנסות הראשונה שלי הייתה ב- Fresh Cotton & Sea Saltביום קיץ חם שבו נסעתי לשוק הפשפשים בחיפה (מי שלא מכיר.ה – אפס צל) לציד אוצרות והוא עשה עבודה מצוינת ומנע לחלוטין את הריח. אבל…

חסרונות – הריח מאוד חזק לטעמי וממש מורגש במהלך כל היום גם בלי שתנסו להריח את בית השחי וחשוב (וחמור) מכך, כעבור שלושה ימי שימוש התחיל לי גירוי וכאבים בבית השחי שנמשכו זמן רב אחרי שהפסקתי את השימוש בו. מאז לא נגעתי בו.

Wild דיאודורנט

*בעודי יושבת לכתוב את הסקירה הזו ועוברת בדקדוק על רשימת הרכיבים הבחנתי בהבדלים ברכיבים בין המילויים השונים והחלטתי לתת צ’אנס ל-Chocolate Fondue . כעבור שלושה ימי שימוש רצופים בו אין לי תלונות עד כה.

חלק מהריחות נמכרים במהדורה מוגבלת, אבל במידה ותחליטו להזמין תדעו שיש הבדלים ברכיבים בין הריחות השונים ולאיזה רכיבים לשים לב. אם אתם רגישים לסודה לשתייה דלגו ישירות למילויים שמיועדים לעור רגיש.

אחרון וחביב הוא הדיאודורנט הכתום של Halavin

הדיאודורנט הכתום של Halavin

את הדיאודורנט הזה קניתי בגלגול הניסיונות הקודם שערכתי, אחרי שהתייאשתי מהדיאודורנטים הטבעיים. הוא משך את העין שלי בגלל ההצהרה “ללא אלומיניום וללא אלכוהול”.

רכיבים: כמו בכל הדיאודורנטים האחרים, גם פה נמצא Benzyl Benzoate, אבל החלק הכי מאכזב (וגם זה שמסביר למה אחרי תקופת שימוש ממושכת בתכשיר מופיעים אצלי תמיד קילופים בבית השחי) ובניגוד להצהרה על האריזה, נמצא ברשימת הרכיבים Phenoxyethanol, כלומר אלכוהול “רע”.

מחיר: 17-22 ש”ח ל-80 מ”ל.

אחריות סביבתית: אין.

חוויית השימוש:

יתרונות –למען האמת, זה היה הדיאודורנט עליו עצרתי לפני כמה שנים כי הוא היה “הרע במיעוטו”. הוא זול, רוב הרכיבים שלו ממש אחלה, ללא אלומיניום וגם ללא סודה לשתייה. האלכוהול בריכוז לא מאוד גבוה ככה שלוקח לעור שלי הרבה זמן להגיב ולהתחיל להתקלף. הריח שלו נעים והוא מונע ריחות לא רע.

חסרונות –עד כה הכרתי רק את הרול און שאת התחושה הרטובה שהוא יוצר אני פחות מחבבת. מסתבר שהוא קיים גם בגרסת סטיק, אבל דרושה בדיקה נפרדת של רשימת הרכיבים שלו. וכמובן נוכחות האלכוהול.

לסיכום,

נראה שהיום יש כבר כמה חלופות לא רעות בכלל לדיאודורנטים הכימיים והמזיקים שנמכרים בשפע בפארם. גם כשבוחרים חלופה כדאי לשים לב לרכיבים ולהיות קשובים לגוף שלכם ולדרך שבה הוא מגיב אליהם. אני מקווה שעשיתי לכם קצת סדר ועזרתי בבחירת הדיאודורנט הבא.

אם אהבתם את הכתבה, הצטרפו לניוזלטר בתחתית העמוד וניפגש אחת לחודש בתיבת המייל שלכם עם כל מה שחדש במגזין.

שלכם,
אלכסנדרה

יש עוד! פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

היי, אני אלכסנדרה שלומי

אני ביולוגית ימית, אשת חינוך ויוצרת ומפתחת תוכן.
אני פה כדי ללמוד לשלב בין תענוגות החיים הטובים ואכפתיות ושמירה על הסביבה, מתוך כבוד וייראה לאמא טבע וגם מתוך רצון להשאיר עולם טוב יותר לדורות הבאים.

The Golden Whale הוא מגזין טבע, לייף סטייל אקולוגי וחינוך סביבתי, שמטרתו להעניק לאנשים סקרנים, אך עסוקים, תחושת פליאה והשראה, מוטיבציה, וכלים לשמור על הסביבה בלי לוותר על רמת החיים אליה התרגלו.

אתגר ECOLIFESTYLE-30

אתגר קליל ומהנה שיניע בחייכם את השינוי למען הסביבה ויוכיח לכם שאפשר גם
להנות מכל מה שיש לעולם להציע וגם לשמור עליו!

יש לך שאלה?

רוצה שניפגש כל חודש בתיבת המייל שלך?

סיורים

אוהבים את הים? סקרנים לגלות עוד על החופים בישראל, מאפייניהם הייחודיים ובעלי החיים ששוכנים בהם, ממש מתחת לאף שלנו?
הסיורים שלי במיוחד בשבילכם!

סיור חווייתי באורך כשעה וחצי.
הסיורים מתקיימים בשלושה חופים:
גן לאומי חוף השרון (געש)
בלו ביי נתניה
שדות-ים

עלות למשתתף: 110 ש”ח
*קיום הסיור מותנה בהרשמה של 6 אנשים לפחות ולכל היותר 15 איש.

לפרטים והרשמה מלאו את הטופס בהמשך העמוד.

דילוג לתוכן